søndag den 9. marts 2014

Karamelpopcorn (opskrift)


Du skal bruge
50 g smør
100 g (rør)sukker
2 spsk lys sirup
1/2 tsk salt
1 tsk bagepulver
2 tsk vanillesukker
50 g popcorn
1 spsk olie
Varm olien i en tykbundet gryde ved høj varme, tilsæt popcorn og skru lidt ned for varmen. Ryst gryden indimellem. Når alle popcorn er poppet, hældes de i en stor skål.

Tænd ovnen på 100°C.

Smelt smørret i en gryde ved mellem til høj varme. Rør sukker, sirup og salt i. Bring blandingen til kogepunktet under omrøring. Lad det koge 2-3 minutter uden omrøring. Tag af varmen og rør vanillesukker og bagepulver i. Blandingen skal være glat og brun. Hæld straks over popcornene, der vendes, så karamellen bliver fordelt.

Hæld blandingen i en lille bradepande (20x30 cm) og sæt den i ovnen i 45 minutter. Vend blandingen hvert 15. minut. Tag blandingen ud af ovnen og lad den afkøle lidt, så den bliver sprød. Kan evt. brækkes i mindre bidder inden servering.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar