mandag den 15. april 2013

Pub Crawl ved Langebro

Anders var i København. Til dagligt bor han i Århus. Men nu var han til konference i København, og dermed havde vi en oplagt mulighed for at mødes, og drikke nogle øl. Når jeg drikker øl med Anders, vælger vi kvalitet frem for kvantitet. Da kvalitet ofte betyder tocifrede alkoholprocenter, er det nok meget godt at vi holder lidt igen med mængden.

Da København er min by, var jeg vært, og havde planlagt en lille pub crawl omkring Langebro. Jeg tog udgangspunkt i at jeg gerne ville besøge Bryggens ølbar,  der netop er åbnet. Men vi skulle have noget at spise først, og så ville det være godt hvis vi slutte relativt tæt på Hovedbanegården, der lå tæt på Anders' hotel, og hvorfra jeg kunne tage toget hjem.

Planen blev som følger:

  1. Aftensmad (og øl) på Kareten
  2. Øl på Bryggens ølbar
  3. Eventuelt pit stop (dvs en enkelt øl) på Café Langebro
  4. Afslutning (lig med tocifrede alkoholprocenter) på Fermentoren

Vi valgte begge Karetens gryderet med bacon og cocktailpølser til aftensmad. Ølmæssigt lagde Anders ud med en Paulaner Dunkel, mens jeg valgte en Monk's Stout fra Dupont. Både mad og øl var fremragende.

Efter maden gik vi ned på Bryggens ølbar hvor vi begge fik en Amager Envy, der er den sidste af de syv  øl i Amager Bryghus' syv dødssynder-tema. Det var desværre kun blevet til en middelmådig IPA: god humlesmag, men den manglede afslutning.

Vi gik videre efter en enkelt omgang. Der var ikke noget galt med Bryggens ølbar, tværtigmod: udvalget af øl var i top og indretningen var fin. Men, Anders havde brug for lidt frisk luft, efter at have været til konference hele dagen. Vi sprang Café Langebro over, det er et hyggeligt sted og de har et glimernde udvalg af øl, men vi var klar til de sidste øl nu, og det krævede et sted med et lidt mere ekstremt udbud af øl. Det kunne Fermentoren heldigvis leverer.

Vi startede med Paint it Black fra Flying Couch Brewing, og det er en ganske suveræn Black IPA. Vi sluttede med en Black Force One Bourbon Barrel Edition fra Xbeeriment og det var en værdig afslutning, for meget bedre øl findes ikke.

Derefter var det hjem til hotellet for Anders og hjem i seng for mig.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar